HumaCuba
  Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
 
 
 
19 september 2017
Steun na orkaan Irma
 
Humacuba werkt (zichtbaar, maar ook achter de schermen) aan noodinzet op Cuba.

Orkaan Irma heeft Cuba veel schade aangebracht. Net nu het wat beter ging met het land, krijgt Cuba te maken met deze tegenslag.

Op die plaatsen waar hulpgoederen essentieel zijn, wil Humacuba deze voorzien. Met name financiële ondersteuning aan onze diensten is momenteel erg welkom. Zo kunnen en willen wij tientallen tot honderden rolstoelen inzetten bij deze dienstverlening. De zorg- en medische items staan inmiddels klaar voor verscheping.

Waar wij als hulporganisatie mee te maken hebben, is het feit dat de transportkosten van deze hulpgoederen financieel ons soms inperkt in de frequentie van sturen van nood- en hulpgoederen.
 
 
 
 
 
23 maart 2015
Jaarverslagen gepubliceerd

Een stichting met eerlijke bedoelingen en een menselijk karakter, zo durven we zelf Humacuba wel te omschrijven. Daar hoort dus ook transparantie van informatie bij. Om deze reden hebben we het Jaarverslag 2014 en Financieel Jaarverslag 2014 gepubliceerd op deze website.

Bekijk deze Jaarverslagen
 
 
 
 
4 april 2014
Goederen m.b.v. Auris-gift in Cuba gearriveerd
 
Afgelopen februari, werd een container beladen voor Cuba. Onder de noemer 'kindermaterialen' hoopten we vooraf zo veel mogelijk blije gezichten te kunnen realiseren.

De inhoud van de container:
rolstoeltjes, statafels, kinderbedjes, spel en ontwikkelingsmateriaal, enkele hoortoestelletjes, zuurstofbenodigdheden, bloeddrukmeters, continentiemateriaal, beddegoed, kleding  speelgoed en knuffels.

In maart werd de overdracht verzocht door Chris Bal, één van de medewerkers van HumaCuba. Het spreekt (hopelijk) voor zich dat de kinderen de materialen dankbaar in ontvangst namen.

 
 
 
 

19 december 2013
Ruimhartige gift voor Humacuba!

Tot onze grote vreugde mochten wij een ruimhartige gift ontvangen van de Stichting Auris uit Goes.
Elk jaar mogen medewerkers van Auris een goed doel voordragen voor een Kerstgift. Vanwege het Latijns Amerika jaar in Goes is Humacuba voorgedragen. Het bedrag werd ons symbolisch overdragen  op donderdag 31 oktober. Op die dag was er een heropening van het gebouw aan de Nassaulaan.

Wij waren uitgenodigd om vanaf 17.30 uur te gast te zijn bij de heropening waar wij een symbolische cheque ontvingen. Deze wordt besteed aan  hulpmiddelen voor kinderen onder andere ook spel en leer middelen ter verbetering van coordinatie en inzicht. Tevens zullen hoorapparatuur en hoortoestellen richting Cuba gaan. Hoorproblemen hebben veel invloed op de ontwikkeling van taal , communicatie en emotionele groei van kinderen. Wij zijn blij door middel van de ontvangen gift hier iets aan te kunnen bijdragen.

 
 
 
12 december 2013
Jaarverslagen gepubliceerd

Een stichting met eerlijke bedoelingen en een menselijk karakter, zo durven we zelf Humacuba wel te omschrijven. Daar hoort dus ook transparantie van informatie bij. Om deze reden hebben we het Jaarverslag 2012 en Financieel Jaarverslag 2012 gepubliceerd op deze website.

Bekijk deze Jaarverslagen van 2012
 
 
 
15 januari 2013
Sponsor een container!
 

Beste mensen,

zou u altijd al een goed doel willen ondersteunen maar blijft u steken bij de gedachte, wat gebeurd er nu precies met mijn donatie ???

Welnu wij bieden aan 4 projecten naar ieder , naar elke door u gekozen project sturen wij een 40 voet container met een gemiddelde goederen waarde van 100.000 euro  .

In ruil hiervoor betaalt u enkel de transportkosten !

Wij hebben voor 2013 de volgende keuzes:

1) kinderziekenhuis in Santa Clara .
     Daar hebben wij zeer goed contact met doctor victor hij behandelt kinderen met zeer ernstige levensbedreigende ziektes.

2) het revalidatie ziekenhuis Julito Diaz, dit is het centrum waar alle mensen uit het hele land worden geholpen met hun revalidatie proces

3) provinciaal ziekenhuis in Trinidad.
     Hier heeft de tijd stil gestaan en alles en dan ook echt alles is gedateerd !!

4) Organisatie Aclifim ,deze heeft de zelfde werking als hier het vroegere Rode Kruis ,mensen krijgen rollator krukken ,po-stoel
     en of gewone rolstoel.

 

Denk u hier een keuze uit te kunnen maken, neem contact op en weet dat met de ANBI verklaring uw donatie belasting aftrekbaar is .

Humacuba zal zorgen voor goede afhandeling van de materialen en zeker wat door veel mensen zeer wordt gewaardeerd ,foto´s,  video, en dankbrief van de directie van de cubaanse instelling !!

N.B onze organistatie werkt enkel uitsluitend met onbezoldigde vrijwilligers!

 
 
 
3 oktober 2012
Nieuwe website HumaCuba
 
Onze vorige website draaide al weer even mee, en dit jaar was het dan zover: de nieuwe website werd een feit.

Samen met Xtra Creations keken we naar een nieuw ontwerp voor de website en eveneens staken we de koppen bij elkaar om een nieuwe drieluikbrochure vorm te geven. Communicatie is een belangrijk begrip geworden tijdens onze werkzaamheden, zowel met de plaatselijke bevolking in Cuba, maar ook met potentiële donateurs en bedrijfssponsoren. Wij hopen dat u - net als wij - de nieuwe website als een verbetering en stap voorwaarts zult ervaren.
 
 
 
1 september 2012
Cubaanse behoefte medische goederen nog altijd groot
 
In 2004 werd de stichting HumaCuba opgericht. De betrokkenen waren echter al vanaf de jaren '90 actief om de Cubanen te steunen door het inzamelen van medische hulpgoederen. Vrijwilligerswerk dat hard nodig was en nog altijd is. Een artikel over het werk van de stichting HumaCuba door de ogen van Willem Haartsen, oud voorzitter HumaCuba.

 Download het gehele artikel
 
 
 
   
  word donateur...
Zoekt u ook een website?